Kaj početi

Pohodništvo in kolesarjenje

Par korakov od brunarice vas najprej Jakobova školjka povabi, da se podate v dogodivščino po kolesarski Jakobovi poti, ki jo malo naprej seka Jakobova peš pot.  Obe poti vas pripeljeta do zavetišča Vesela Micka na območju Velikega Cirnika v južnih Gorjancih (nad 600 nmv).
 
Gozdne in makadamske poti skozi male vasice, vas peljejo po južnih Gorjancih, do številnih vrhov s čudovitimi razgledi na brežiško - krško kotlino. 
 
Ob sotočju Save in Krke, pri Čatežu ob Savi, se lahko podate po Čateški energijski poti do cerkvice Svetega Vida, na cca 380 nmv. Ob poti vas ves čas spremljajo energetski vrtinci, ki delujejo blagodejno in zdravilno, o čemer pričajo številni domačini, ki pot prehodijo bosi.
 

Kopanje

Za željne kopanja v dolenjski reki Krki je v bližini kopališče ŠRC Grič, ki vam v čudovitem zelenem ambientu ponuja kopanje, odbojko, nogomet, badminton ter streetwork out poligon.
 
Za žejne poskrbi bar Tochka s čudovito teraso ob reki.
 
Le nekaj kilometrov stran lahko uživate v drugi vrsti kopalnih užitkov za katere celovito poskrbijo v SPA &Wellness Terme Paradiso.

Za vsa druga doživetja od kulture, kulinarike, naravnih in zgodovinskih znamenitosti..., pa lahko izveste na spletni strani Discover Brežice.

 
kaj pogrils2kaj-